Meny Stäng

Frågor och svar om covid-19, corona

Har ni öppet? är en fråga vi får från många av er och svaret är JA!

Vår dörr är öppen men vi följer noga utvecklingen i realtid och tar myndigheternas rekommendationer på största allvar. Vår och er hälsa och säkerhet är det viktigaste för oss.

Varför 5ans B&B med hänsyn till covid-19? Vi är en liten rörelse och har därför väldigt mycket mindre människor här dagligen än andra hotell och vandrarhem. Med en bra kommunikation kan vi anpassa frukost, incheck och utcheckning till just er, med största respekt för corona.

Vi har tagit fram tydliga rutiner som säkerställer att vi på 5:ans B&B  vet hur vi jobbar med rengöring, kommunikation till er gäster.

Hygien

Våra gästers och personalens säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Vi beslutade tidigt att införa utökade rutiner för städning av samtliga miljöer. Alla ytor såsom våtutrymmen, dörrhandtag, möbler, nycklar, terminaler etc. tvättas med desinfektionsmedel återkommande varje dag.

Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet. Och så även för oss som jobbar här. Vid minsta symtom så är det hemgång. För dig och oss.

Personal

Handsprit finns tillgängligt i alla våra miljöer och används regelbundet av samtlig personal, såväl som av gäster. Framförallt är vi extremt noga med våra medarbetares hälsa och vi har noga rutiner om att man inte kommer till jobbet vid minsta tecken på sjukdom.

Gästens/ditt ansvar:

  • Vänta med att besöka oss minst två veckor efter hemresa om du har rest till ett riskområde. Uppdaterad lista på riskområden finner du hos Folkhälsomyndigheten.
  • Inte besöka oss om du varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Coronavirus, Covid-19.
  • Stanna hemma om du är sjuk med allmän sjukdomskänsla, hosta, feber eller förkylning.

Allmänna råd

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Använd handsprit som komplement.
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun.
  • Undvik att hälsa genom att ta i hand.
  • Undvik större folksamlingar.
  • Stanna hemma om du är sjuk.
  • Hosta och nys alltid i armvecket eller i en pappersnäsduk.

Tillsammans kan vi se till att behålla en säker miljö som vi alla kan fortsätta njuta av.